top of page

Relentless Placoid Chorioretinitis


Relentless Placoid Chorioretinitis

Relentless Placoid Chorioretinitis: Aslında ampiginöz korioretinit gibi başlayan yani hem APMPPE hem de serpiginöz özelliklerini gösteren fakat çok agresif seyreden ve foveanın da erken tutulması ile ağır görme kaybına yol açan tipe "Relentless Placoid Chorioretinitis" adı verilmiş ve böyle nadir hastalar tanımlanmıştır.

Burada sunulan hasta oldukça eski bir hasta olup görüntüleri eski usulde basılan kartlardan taranmak yolu ile elde edilmiştir.



Relentless Placoid Chorioretinitis

Zaten küçük görüntüler olduğu için oklarla tanımlama yapılmamıştır. Dikkatle incelendiğinde her iki gözde makülada geçirilmiş çok sayıda atağa bağlı pigmentli skar dokuları izleniyor, sol göz alt vasküler arkad yakınında izole plakoid lezyonlar görülebiliyor. Her iki gözde de lezyonların periferik retinaya doğru uzandığı ve sağlam retina ile hasta bölge arasında kalan alanlarda tipik serpiginöz lezyonların (ortası hipofloresan kenarları hiperfloresan) olduğu gözleniyor.

Doğal olarak bazen de hiç bir grupla ilişkilendiremediğimiz nadir olgularla da karşılaşmaktayız.


Sol da hastanın arka kutbu ve sağdaki resim ise periferik retinası; maküladan başlayıp periferik retinaya kadar uzanan ağır seyirli bir serpiginous korioretinopati.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page