top of page

Peripapillary Choroidal Neovascularisation


Peripapillary CNVM

Peripapillary choroid neovascular membrane: Renkli resimde optik diskten başlayıp maküla temporaline kadar sığ dekolman izleniyor. Papillanın üst temporalinde ve temporalinde retina altı ve retina içi kanama alanları gözleniyor. Bu iki bulgu bu bölgede bir koroid neovasküler membran olduğunun güçlü kanıtı..


Hastanın fundus florosein angiographic incelemesinde, ffa nın erken evresinde papillanın hemen üst temporalinden başlayıp temporale doğru uzanan bir hiperfloresans alanı, floresansın giderek artması ve ilerleyen dönenlerde florosein sızıntısı ile birlikte seröz dekolman bölgesinin belirginleşitiği izleniyor. Kanama alanları lezyon bölgesinde koyu hipofloresan olarak izleniyor,.


Hastanın OCT incelemesinde ise gene optik diskten makülaya uzanan yüksek yansıtıcılıkta bir bant olarak CNVM izleniyor. CNVM RPE üzerinde yer alıyor ve RPE bu bölgelerde normal görünümde. Membran nedeni ile retina için yoğun sıvı sızıntısı olmuş ve retina kalınlığı belirgin ölçülerde artmış ve retina içinde yoğun ödem yanı sıra çok sayıda kistik boşluklar olmuş. Bu hastalarda intravitreal antivegf tedavisine hızla başlamak gerekli..

Peripapiller CNVM ler her zaman ARMD ile ilişkili olmaz, mimi zaman çok genç hastalarda, idiopatik olarak, ve intraoküler inflamatuar hastalıklara sekonder olarak da gelişebilmektir. Bu serinin devamında biri tüberküloz diğeri sarkoidoz üveitine bağlı iki peripapiller cnvm yayınlamayı planlıyorum..

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
bottom of page