top of page

Macular Serpiginous Choroiditis


Macular Serpiginous Choroiditis

Macular Serpiginous Choroiditis: Bu hastada maküla bölgesinde başlayan serpiginous lezyon çevreye doğru yayılmaya başlamış, fakat optik sinirle herhangi bir ilişkisi görülmüyor. Lezyon genellikle atrofik karakterde yer yer pigment almış, kenarları keskin sınırlı ve ödem eksuda ve seröz dekolman izlenmiyor. Lezyonun orta kesimlerinde yer yer subretinal fibrozis geliştiği dikkati çekiyor. Üzerinden geçen retina damarlarının tam ve sağlıklı görünmesi bize olayın RPE ve koriokapillarisle sınırlı kalmış olabileceğini düşündürüyor ki bu zaten tanımız için gerekli. Macular Serpiginous Choroiditis serpiginous koroiditler arasında oldukça nadir görülen bir form (%5 kadar)



Macular Serpiginous Choroiditis

Aynı hastanın fundus florosein anjiografi incelemesi: Anjiografinin erken evrelerinde lezyonun orta kısımları hipofloresan iken kenarlarında dantela tarzı hiperfloresans izleniyor, su kesitte lezyonun üst kısmında hiperfloresans artmaya başlamış. Bu bir miktar subretinal fibrozise bir miktarda geç floresein sızıntısına bağlı ileri evrelerde lezyonun tamamı hiperfloresan izlenecek. (alttaki resim)


Macular Serpiginous Choroiditis

Serpiginöz korioretinopatide lezyon kenarlarının hiperfloresan olması tipiktir, çağu hastada izlenir, fakat lezyon kenarlarından florosein sızıntısı olması (az veya çok) aktivite belirtisi olarak kabul edilir.

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page